zajedno eu

 

Uz pomoć Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europske unije, odnosno Europskih strukturnih i investicijskih fondova, uspješno je realiziran projekt nabave strojeva i opreme pod nazivom: T3M TOOLPRO – razvoj tehnološkog centra za proizvodnju alata i naprava za proizvodne industrije. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 29.05.2017. godine između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i tvrtke T3M d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.743.017,12 HRK, a prihvatljivi troškovi su određeni na 6.186.618,01 HRK. Bespovratna sredstva dodijeljena Ugovorom iznose 2.838.884,74 HRK sukladno Odluci o financiranju od 21.04.2017. Referentna oznaka projekta je KK.03.2.1.05.0050.
Alatnica T3M d.o.o. je osnovana u veljači 2010. g. Produkt je ideje ljudi koji su cijeli život proveli u proizvodnim industrijama i alatničarstvu, te konstrukciji i izradi alata i naprava. Iskustvo i poznavanje modernih tehnologija CAD/CAM, te znanje upravljanja CNC strojevima bili su uporište za razvoj i rast. Unatoč eskalaciji krize na svjetskom tržištu u slijedeće dvije godine udvostručili su se ostvareni poslovni rezultati tvrtke.

2012. g započela je suradnja sa vodećim hrvatskim proizvođačem dijelova za autoindustriju, tvrtkom AD Plastik d.d. iz Solina. Kako su zahtjevi kupaca rasli u slijedeće dvije godine investiralo se 3.000.000,00 kn vlastitih sredstava u nove strojeve i opremu koji su povećali kompetitivnost tvrtke i podigli tehnološku razinu. Kontinuirano se zapošljavalo nove djelatnike i ulagalo u edukaciju istih. 2015. g započela je suradnja inozemnim kupcima iz područja autoindustrije. Tijekom 2017 g. tvrtka se profilirala kao jedan od značajnijih dobavljača na polju izrade naprava i automatizacije proizvodnih linija za vodeće svjetske tvrtke iz branše. Zaposleni su visokoobrazovani djelatnici (CAD konstrukcija, automatizacija i pneumatika) strojarskog profila, ostvarena je rekordna realizacija, uz udio izvoza od 90 %. Kako je u uvodu spomenuto, krenulo se u znatne investicije uz suradnju i pomoć od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt obuhvaća nabavu 4 kapitalna stroja za elektroeroziju i strojnu obradu čestica odvajanjem, obuku djelatnika za učinkovito korištenje nove tehnologije te predstavljanje novih tehnoloških mogućnosti i novog proizvodno-uslužnog asortimana nastupom na specijaliziranom sajmu.

Radi se o 4 nova stroja :

 •  3 osna vertikalna CNC glodalica
 •  5 osna CNC glodalica sa mogućnošću simultanog glodanja u 5 osi
 •  stroj za elektroeroziju žicom
 •  stroj za elektroeroziju elektrodom.

Odabrani su strojevi renomiranog švicarskog proizvođača Georg Fischer Machining Solutions. Uz korištenje najsuvremenijih CAD/CAM programskih rješenja (CATIA/ESPRIT) i upotrebom navedenih strojeva tvrtka podiže razinu konkurentnosti na europskom tržištu na području alatničarstva i izrade naprava. Tvrtka je u mogućnosti odgovoriti na složene i sve opsežnije zahtjeve kupaca i na taj način preuzeti profitabilnije projekte. U planu je zapošljavanje novih djelatnika strojarskog profila, kao i dodatno širenje proizvodnih kapaciteta.

 

strojevi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Opseg proizvodnje i usluga:

 •  konstrukcija i izrada alata za tlačni lijev, brizganje plastike, prosijecanje i oblikovanje limova
 •  konstrukcija i izrada naprava i proizvodnih linija, kontrolnih mjernih naprava (kontrolnika), automatizacija proizvodnje
 •  izrada 3D modela proizvoda
 •  razvoj proizvoda za kupca
 •  strojna obrada prema zahtjevu kupca
 •  izrada uzorka, prototipa

 

T3M d.o.o. Vukmanićki Cerovac 20D, 47000 Karlovac
Tel: +385 47 434 008  Mob: +385 91 622 77 17
E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.          Web : www.t3m.hr


Više informacija na https://razvoj.gov.hr i https://www.strukturnifondovi.hr

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke T3M d.o.o.

Alatnica T3M

nacrt

Alatnica T3M osnovana je s tendencijom implementacije vrhunske tehnologije kako bi se ispunili visoki standardi kvalitete koje zahtijevaju kupci. Cilj je postati razvojni partner industrijama Europske unije u Hrvatskoj. Razvoj, konstrukcija proizvoda i alata, CNC programiranja izvode se na suvremenim CAD/CAM sustavima (CATIA/ESPRIT).

 

Ključni proizvodi:

 • alati za oblikovanje lima
 • alati za brizganje plastičnih masa
 • alati za tlačno i gravitacijsko lijevanje obojenih metala
 • usluge strojne obrade

 

Ključne usluge - tehnička podrška:

 • razvoj proizvoda za kupca
 • konstrukcija alata
 • izrada 3D modela proizvoda i alata
 • CNC programiranje
 • proizvodnja alata i kalupa
 • izrada uzorka i proizvodnja malih serija